CV Ketel Service
 
 

HR ketel

Er zijn verschillende centrale verwarmingsketels beschikbaar. Er is keuze uit een HR- of een VR ketel. Wat zijn de verschillen? Over welke functionaliteiten beschikt een HR ketel? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.
 

Betekenis

HR ketel is gelijk aan het woord hoogrendementsketel. De HR ketel geeft een hoger rendement dan 100%. Hij levert efficiënte warmte uit >100% van de stroom. Herkenbaar is dat deze de energie van verbrandingsgassen gebruikt om warmte te produceren. Er bestaan HR ketels die een hoger rendement dan 107% behalen. Dit helpt u stroomkosten besparen en draagt bij aan een beter milieu.
 

HR versus VR

Graag lichten we u toe wat de verschillen zijn bij een HR ketel ter vergelijking bij met de VR variant? Betekenis van de VR ketel is Verbeterd Rendementsketel. Bij de VR wordt +/- 89% omgezet in efficiënte warmte. Dit betekent dat een VR ketel minder rendement behaalt dan een HR. Gedeeltelijke energie wordt niet omgezet naar warmte. Ondanks dit nadeel, worden de VR ketels nog wel geproduceerd. Deze worden gebruikt bij locaties waar een installatie van een HR ketel onmogelijk is. Feit: in Nederland wordt de HR variant het vaakst gebruikt.
 

Laatste ontwikkelingen

De HR ketel is verder ontwikkeld om een beter rendement te behalen. De laatste ontwikkeling is de UHR ketel (ultra hoog rendement). In samenwerking met andere apparatuur behaalt deze nieuwe variant een hoger rendement. Dit is mogelijk door het gebruik van een warmtepomp. De waterpomp werkt met de verschillen in temperatuur. Deze temperatuurverschillen worden door middel van de buitenlucht, afgezogen ventilatielucht en grondtemperatuur verwerkt.
 

HR ketel voor uw woning

Heeft u meer informatie of advies nodig over een HR ketel? Wij informeren u graag. Onze specialisten lichten u graag toe welk model in uw situatie past. U wordt duidelijk geïnformeerd over de bijhorende prijzen. Wij zijn actief in de regio’s Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland.