CV Ketel Service
 
 

Onderhoud

Om langer van uw verwarming te kunnen genieten, is het verstandig om deze zo nu en dan na te laten kijken en onderhoud te plegen. Schakel hiervoor altijd een deskundig installatiebedrijf in zodat u bent verzekerd van goede service. Zo geniet u zonder zorgen van uw verwarming tijdens de koude wintermaanden!
 

Waarom jaarlijks onderhoud?

Een CV ketel is belangrijk om goed te onderhouden, zowel voor uw veiligheid als voor uw portemonnee. Wanneer een ketel niet meer schoon is, produceert deze minder efficiënt warmte. Daardoor kunnen de stookkosten hoger uitvallen. Naast dat het wordt schoongemaakt, wordt er ook gecontroleerd of er geen schadelijke gassen vrijkomen. Mocht de ketel gebreken vertonen, dan wordt deze gerepareerd. U voorkomt hiermee dat de CV kapot gaat en u een nieuwe moet aanschaffen.
 

Onderhoudscontract

Bij de installatie kan vaak worden gekozen voor een onderhoudscontract. Dat houdt in dat de installateur jaarlijks langskomt om de ketel te controleren en onderhoud te plegen. De voordelen hiervan zijn dat uw ketel langer meegaat en u precies weet wat u jaarlijks kwijt bent aan onderhoud. Bovendien hebben de installateurs de beste kennis van de CV die zij zelf hebben geplaatst. Vaak zijn ze ook dag en nacht te bereiken in geval van een storing, waardoor u altijd snel wordt geholpen.
 

Kosten onderhoudscontract

Volgens de10beste.nl kost een onderhoudscontract gemiddeld tussen de €70,- en €200,- per jaar. U kunt kiezen uit een standaard onderhoudscontract, servicecontract en all-in contract. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten.

Cv-ketel onderhoud Gemiddelde kosten* Wat kunt u verwachten?
Eenmalig €70,- tot €100,- De cv-monteur komt eenmalig langs.
Onderhoudscontract €70,- tot €110,- per jaar Jaarlijks onderhoud
Servicecontract €80,- tot €150,- per jaar Twee keer per jaar onderhoud, snel geholpen, gedeeltelijke vergoeding materiaal
All-in contract €120,- tot €200,- per jaar Twee keer per jaar onderhoud, snel geholpen,24 uur per dag beschikbaar, volledige vergoeding materiaal

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.
Bron tabel: https://www.de10beste.nl/cv-installateurs/onderhoud-cv-ketel-kosten/
 

Meer weten?

Als u meer wilt weten over onderhoud of vraagt u zich af of een onderhoudscontract ook iets voor u is, neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden zodat u de beste service krijgt. Wij zijn actief in de regio’s Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland.